checkmark Veilig betalen met iDeal checkmark Volledige garantie checkmark Prijzen inclusief BTW checkmark Snelle levertijden

Onze Albarello artikelen

Albarello

 

Albarello

De techniek van majolicategels is waarschijnlijk afkomstig uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten. De Moren brachten de majolicatechniek naar Europa. In het begin van de 16e eeuw begint de majolicastijl aan zijn opmars in Nederland.

\"EEN DIVERSITEIT AAN DECORATIES EN HOEKMOTIEVEN 

\"Majolica
\"Majolica
\"Majolica
\"Majolica
Move right

EEN BONT GEKLEURDE BESCHILDERING
De majolicategel oogt helder. Deze aardewerktegels zijn bedekt met een wit dekkend tinglazuur en beschilderd in verschillende felle kleuren of in helder blauw. De penseelstreek die gebruikt wordt voor de schilderingen, is grof. De tegels worden in open vuur gestookt.


DE BLOEIPERIODE IN DE NEDERLANDEN
In de eerste helft van de 17e eeuw was de tegelproductie het grootst. Majolica werd vooral gebruikt voor tegels en voor gebruiksvoorwerpen. In die tijd waren wandtegels een gouden handel.

AUTHENTIEK EN NIEUW
Majolica tegels kennen een grote diversiteit aan decoraties en hoekmotieven. De laatste tijd worden steeds vaker dieren, vogels, bloemen en menselijke handelingen als onderwerpen op deze bijzondere tegels afgebeeld. De Albarello heeft een groot aantal mooie tegelontwerpen in de collectie. We proberen ook graag nieuwe dingen uit. Een voorbeeld daarvan is de gebouwenserie. Hier hebben we zelfs nieuwe ontwerpen voor gemaakt.

HET AANBOD
De Albarello vervaardigt bijna alle soorten majolicategels, die in Nederland en België gemaakt zijn sinds 1575. Wilt u meer voorbeelden zien van majolicategels?