checkmark Veilig betalen met iDeal checkmark Volledige garantie checkmark Prijzen inclusief BTW checkmark Snelle levertijden

Onderhoud grindvloeren

Zie ook:     Onderhoud  |  Marmerstone 

Algemeen:
Een Strizo grindtapijt behoeft men minder vaak te reinigen dan een andere vloerbedekking zoals marmer, tegels, tapijt etc. Dit komt omdat een Strizo grindtapijt los vuil voor het oog onzichtbaar opneemt in de porien. Ook zijn natte voetstappen niet direct blijvend zichtbaar. Bij verontreinigen zoals koffie, wijn, vet e.d. zullen in het grindtapijt geen blijvende vervuilingen achterblijven, mits volgens advies gereinigd wordt.

Los vuil:
waterstofzuiger Regelmatig stofzuigen met een stofzuiger voorzien van zuigmond met borstelstand.

Klevend, vochtig vuil:
Gemorste koffie, wijn, vet, chocola, smeer en olievlekken e.d. dezelfde dag als volgt verwijderen. Gebruik water met een temperatuur tussen 40 en 60 graden Celcius. Met een harde nylon borstel de vlek goed schrobben en vervolgens met een waterstofzuiger opzuigen.

Hardnekkige vlekken:
Eisinga & Brands / Strizo (fabrikant) levert voor de hardnekkige vlekken een speciaal ontwikkeld reinigingsmiddel. Reinigingsmiddel in water oplossen en schrobben met de nylon borstel. Sop in laten weken en opzuigen met een waterstofzuiger.

Jaarlijks onderhoud:
Voor jaarlijks onderhoud adviseren wij de grindvloer 1 keer per jaar te reinigen met een duplex schrobmachine deze machine borstelt en zuigt ook meteen het water weer op zodat de vloer ook diepgereinigd wordt deze machines zijn bij ons te huur tegen een dagtarief en zijn eenvoudig te bedienen en in elke wagen te vervoeren.

NOTE:
Gebruik nooit groene zeep of op groene zeep gebaseerde schoonmaakmiddelen daar deze een moeilijk verwijderbaar residu achterlaten op het grindtapijt.