checkmark Veilig betalen met iDeal checkmark Volledige garantie checkmark Prijzen inclusief BTW checkmark Snelle levertijden
Vloerverwarming

Vloerverwarming

Waarom vloerverwarming.

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming.
De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk.

Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte.
Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden Celcius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent! Bovendien is vloerverwarming een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C. HR-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen.

Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmings-installaties in de toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Vloerverwarming + tegels of vloerverwarming + strizo grindvloeren is een ideale combinatie wat betreft verwarmen

De voordelen op een rij.

1) Veiliger
Geen gevaar voor stoten of branden aan radiatoren.

2) Zuiniger
Tot 10% besparing als gevolg van een lager in te stellen ruimtetemperatuur.
Toegepast als LTV (lage temperatuur verwarming) in combinatie met een HR-ketel nog eens 10 tot 15% besparing ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen.

3) Gezonder
Betere handhaving van de luchtvochtigheid.
Minder stofcirculatie.
Minder kans op huisstofmijt.

4) Comfortabeler
Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat wordt het over het algemeen als aangenamer ervaren.
Verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsmodel.
Geen last van luchtcirculatie (tochtverschijnselen) of de onaangename reuk van verbrand stof door hoge plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren op kunnen treden.

5) Praktischer
Meer ruimte door het ontbreken van verwarmingselementen (b.v. radiatoren) en geen belemmeringen bij het plaatsen en indelen van meubelen.

6) Hygiënischer
Geen schoonmaakproblemen (radiatoren en convectoren zijn vaak lastig schoon te maken).

7) Esthetischer
Geen ontsierende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.

Vloerverwarming ingefreesd Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming. De voordelen zijn dan ook zeer duidelijk. Vloerverwarming geeft in de eerste plaats de meest gelijkmatige en behaaglijke warmte. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden Celcius lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Eén graad lager vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent! Bovendien is vloerverwarming een zogenaamde Laag Temperatuur Verwarmingssysteem (LTV). Dit betekent dat het toegepast kan worden bij installaties die uitgaan van een aanvoer temperatuur die lager is dan 55°C. HR-ketels halen bijvoorbeeld alleen hun hoge rendement als zij niet boven deze aanvoertemperatuur komen. Warmtepompen, zonneboilers en andere alternatieve warmte opwekkers zijn zelfs nauwelijks toe te passen als er temperaturen boven de 55°C nodig zijn en gaan bovendien beter presteren als de gewenste aanvoertemperatuur nog verder kan dalen. Aangezien dit soort verwarmingsinstallaties in de toekomst steeds meer toegepast zal gaan worden, zijn wij er van overtuigd dat vloerverwarming de toekomst heeft.

Vloerverwarming: de meest aangename warmte.

Plafond 18°c 20°c; Vloer 24°c Vloerverwarming.
Plafond 24°c 20°c Vloer 18°c Radiatorverwarming.
Vloerverwarming heeft de meest ideale warmteverdeling.

De Extra Voordelen

Image Aan deze algemene voordelen van vloerverwarming voegen wij er nog een aantal toe. Dat komt door de volkomen andere wijze van installeren van de vloerverwarmingsbuizen. Traditioneel worden de vloerverwarmingsbuizen óp de constructievloer gelegd. Hier wordt vervolgens een dekvloer overheen gesmeerd en daarna volgt de vloerafwerking van bijvoorbeeld tegels, plavuizen, linoleum, laminaat, parket of vloerbedekking. Een totale laag van minstens 5 tot 6 cm dik.

Als er in de woning al een dekvloer aanwezig is, en de vloerverwarming moet hier op de traditionele manier op aangebracht worden, dan betekent dit dat er opnieuw een hoogte van 5 tot 6 cm bij komt. Hierdoor zullen deuren moeten worden ingekort en is bij een al aanwezige keuken het werkblad niet meer op hoogte.

Het alternatief is de totale bestaande dekvloer te verwijderen en deze opnieuw, inclusief de vloerverwarming, aan te brengen. Uiteraard is dit een kostbare en ingrijpende methode.

Revolutionaire inslijpmethode

Image Om voorgaande te voorkomen heeft men  een revolutionaire methode ontwikkeld. In de dekvloer wordt met een speciaal ontworpen en gepatenteerde slijpmachine, stofvrij, een strak sleuvenpatroon geslepen, waarin de verwarmingsbuizen worden aangebracht. Omdat het inslijpen met behulp van multiresistent industriediamant gebeurt, kan het op 99% van alle dekvloeren toegepast worden. Een extra opbouwlaag van 5 tot 6 cm, of het verwijderen van de bestaande dekvloer wordt daarmee overbodig. Een ander voordeel van ingeslepen vloerverwarming: het is comfortabeler en efficiënter in gebruik. Omdat de verwarmingsbuizen direct onder de vloerafwerking liggen, is de temperatuur sneller en nauwkeuriger te regelen dan bij traditionele systemen. En dat scheelt natuurlijk weer in energiegebruik - en in uw portemonnee! Bovendien is het mogelijk om met zeer lage (35 - 45°C water) aanvoertemperaturen te werken, waardoor het uitstekend in combinatie met duurzame energiesystemen toegepast kan worden.

vloerverwarming

Hebt U na het lezen van deze informatie nog vragen  bel of mail ons en vraag geheel vrijblijvend een offerte bij ons aan .